LECENJE BILJEM JOVAN TUCAKOV PDF

LE(;ENJE BILJEM. Dr JOV AN TUCAKOV. LECENJE BILJEM FITOTERAPUA Predgovor Akademik prof. dr KOSTA TODOROVIC. IZDAVACKA. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Shaktitaur Meztik
Country: Indonesia
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 1 July 2014
Pages: 219
PDF File Size: 4.13 Mb
ePub File Size: 5.93 Mb
ISBN: 230-2-62502-417-5
Downloads: 39820
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yom

Zatim dolazi bela rada. Recept bi bio, npr.

Stoga i ja smatram da je bo-lja. Davati po 50— grama dnevno. Ovim iskustvom lekara neka se takvi bolesnici i koriste. VRBA Bela i druga vrsta, bliska crvenoj i rakitnoj vrbi — vita vrba.

Lecenje Biljem by Jovan Tucakov Paperback Book Free Shipping! | eBay

Raste pored ograda, pored sela. Ovi ekstrakti ne treba da budu stariji od tri meseca. Cvetovi su veliki, nebesno-plavi. Lekovito bilje je najstariji lek i prvobitna farmaceutska sirovina nekad primitav. Would you like to tell us about a lower price?

  KAMUS KAWI PDF

Ima je svuda kod nas.

Lecenje Biljem

Cvetovi, po 2—3, rastu zbijeni u kolenima. Sve po ovim receptima: To JE jedan od najrasprostranjenijih korova. U toj tinkturi treba da ima ulja od davandule Zabranjena je upotreba njenih zrna jer su otrovna. Glavobolje i bolove u krstima, nogama itd. Te zaraze mogu ostati lokalne, a mogu se jovann rasprostrti.

Kada se raskisne, deluje kao sredstvo protiv reumatizma. Tako-zvane ovsene pahulice bile su toliko ia glasu da su se proda-vale i u apotekama.

Hvalen od Grelera kao dobar lek protiv dizenterije. Rod gladak i go. Treba piti — gra-ma dnevno. Primeniti i antizmijski otrov prof. Semena belog jasena u prahu Delo i ideje pali su na dobru zemlju.

Biljm treba da bude znak da se za neko vreme prekine ili da u ugasu ima nekih sastojaka koji truju organizam.

To davati po 60— grama dnevno.

Prema tome, ona je podesna kod krvarenja iz materice, a tako isto i kod belog pranja, kod krvarenja usled lokalne arterijalne sklrro-ze materice. Cveta u junu i avgustu. Da ona raste svuda, i kao divlja i kao pitoma jer se i gajipoznato je svima. Ima je po peloj Evropi.

Prema navedenim uzrocima primenjuju se i lekovi: U Francuskoj, veli dr S. Cveta u julu i avgustu. Ranije se ova biljka upotrebljavala i kod si-filisa, kad ljudi nisu umeli odvajati jedno od drugog.

  CLASIFICACION EVC ISQUEMICO PDF

Praha od belog sleza Gli-cerin se uzima kao i zejtin, ali ne u tako velikoj dozi, nego u mnogo manjoj, naime 10—20—30—40—50 grama. Dr Ero NegaiD tvrdi da je kao lek bola u cvetu aktivnija.

Ali kao lek za spoljnu pramenu ona nije bez delovanja. Treba je uzimati i od nje pra-viti odvar. ZOVA Bazovina, baz, zovika, sambuk, tucakpv, bsova, baza. Tada ona dodazi na vreme i uredno.

Lecenje Biljem by Jovan Tucakov (, Paperback) | eBay

Ili kao tinktura, po 20—30 lecfnje, tri puta dnevno, za izazivanje menstruacije. Ovde se navode zbog drugog njihovog delovanja. Njega deca rado uzimaju u dozi od 10 do 20 grama u supi ili u kakau.

Lecenje lekovitim Biljem – Dr.